Het leven gaat vaak meestal niet zo zoals je het had gedacht. Als kind had je een droom, je wist wat je wilde worden en hoe jouw leven eruit zou zien als je later groot was. Wat is er van je droom terecht gekomen?

Mijn droom ging over paarden, ik wilde paardrijden, in de paarden werken, een paardenbedrijf hebben. Ik speelde paardje met mijn vriendinnen, de een was het paard, de ander de ruiter. Een touwtje om de schouders waren de teugels en samen galoppeerden we over het grasveld, sprongen over de hindernissen die we bouwden van vuilnisbakken en tuingereedschap.

Paarden hebben mijn hele leven door een belangrijke rol gespeeld, ik rijd paard, ben eigenaar van een paard en ik heb héél veel van ze geleerd. Werken in de paarden is er niet van gekomen, het is bij een hobby gebleven. Ik werd ondernemer, begon een grafisch bedrijf en voor ik het wist was ik 20 jaar verder. Toen kwam de vraag, wat wil ik nou echt, is dit wat ik de rest van mijn leven wil doen?

Octavia Spencer – Embrace The Mess

Octavia Spencer wouldn't have succeeded if she saw these

Geplaatst door Goalcast op maandag 21 augustus 2017

En eigenlijk wist is het antwoord wel, maar wilde ik er niet naar luisteren. Want het antwoord horen en toelaten had behoorlijke consequenties en ik wist niet hoe daarmee om te gaan. Doorgaan was gemakkelijker dan de grote stap zetten om mijn leven op z’n kop te zetten en een andere invulling te geven.

Geholpen door een faillissement kreeg ik de mogelijkheid mijn droom te verwezenlijken en paarden zijn nu een belangrijk onderdeel van mijn werk.  Het is niet vanzelf gegaan, een pad van zelfonderzoek, ont-wikkeling, luisteren naar mijn gevoel, de juiste mindset creëren en actie op het juiste moment hebben me gebracht waar ik nu ben.

Met inzet van de wijsheid van paarden help ik mensen te doen wat ik heb gedaan; luisteren naar je hart en het leven gaan leiden waar je gelukkig van wordt.

Kippevel kreeg ik bij het kijken naar dit inspirerend filmpje. Wat een prachtig voorbeeld dat je kunt bereiken wat je maar wilt als je weet hoe het werkt. Het verhaal is zo herkenbaar en ik weet nu uit eigen ervaring dat het inderdaad zo werkt. Luister naar wat Octavia vertelt en Embrace the mess!