Life – Jim Carrey

Life doesn't happen to you, it happens for you. – Jim Carrey

Geplaatst door Innerlight Media Group op dinsdag 15 mei 2018

Liefde of Angst

Er zijn slechts twee emoties van waaruit je kunt leven schrijft Neal Donald Walsh in zijn boek Ongewoon gesprek met God. Je hebt de keuze tussen leven vanuit liefde of leven vanuit angst. Toen ik dit voor het eerst las was het een ongelooflijke eye-opener voor me en heb ik het besluit genomen alleen nog maar vanuit liefde te willen leven.

Vrijheid van keuze

In alles wat je doet heb je een keuze, zo ook in de emotie van waaruit je leeft. Kies je voor liefde, dan kies je voor verbinding met jezelf en met de mensen en de wereld om je heen. Dan geloof je in overvloed, weet je dat er is genoeg voor iedereen ook al heeft een ander net wat jij graag willen hebben of doen. Dan geloof je dat het er ook is voor jou, dat het aan jou is om te zorgen dat je klaar bent om te ontvangen wat jij graag wilt hebben en zijn. Dan heb je het vertrouwen dat het leven je alles zal geven wat je nodig hebt.

Kies je voor angst, zal er tekort en schaarste zijn in jouw leven. Dan geloof je dat het er niet is voor jou, zeker niet al een ander het al heeft. Dan is er geen plek voor jou en hoef je het niet te proberen, het gaat toch niet lukken. Angst zal je weghouden bij wat jij graag wilt bereiken en negatieve gedachten zullen je ten deel vallen.

Wat kies jij?

Wat is jouw gevoel als je iets overkomt in het leven? Komt er dan een emotie die past bij een positief gevoel zoals dankbaarheid, blijdschap, troost of geluk. Of is het een emotie die meer past bij een negatief gevoel bv jaloezie, haat, verdriet, teleurstelling of afgunst.

Al lijkt het soms van niet, we zijn altijd vrij in de keuze van onze gedachten en het gevoel dat deze ons geeft. Ook al is het eerste gevoel nog niet positief, je kunt kiezen voor andere geachten en dat zal een ander gevoel geven. Bewustwording en observeren van je gedachten en van je emoties in plaats van ze te zijn, is de eerste stap op weg naar de vrijheid om vanuit een andere emotie te leven.